Iscriviti subito alla nostra newsletter e ricevi 5€ di sconto sul tuo primo ordine!

Sloten en cilinders

Sloten en cilinders

, di Joost Janssen, 2 tempo di lettura minimo

Sloten worden steeds belangrijker om ongewenste bezoekers uit uw woning te weren. Zeker nu inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan bij inbraken. U moet toch niet denken aan de mogelijk gevaarlijke situaties die in uw woning kunnen ontstaan bij zo’n inbraak?

Sloten worden steeds belangrijker om ongewenste bezoekers uit uw woning te weren. Zeker nu inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan bij inbraken. U moet toch niet denken aan de mogelijk gevaarlijke situaties die in uw woning kunnen ontstaan bij zo’n inbraak? Naast het feit dat er waardevolle en dierbare voorwerpen meegenomen kunnen worden? Door te kiezen voor goede sloten maakt u het de inbrekers zo moeilijk mogelijk om uw woning binnen te komen. Om de beste sloten tegen inbraak op een rijtje te kunnen zetten spraken we met een slotenmaker in Leiden die zijn ervaringen met ons deelde. In dit artikel vindt u tips om inbraak tegen te gaan.

 

Kies voor cilindersloten

U kent ze gegarandeerd: cilindersloten. Deze sloten zijn in het merendeel van de deuren in woningen in Nederland terug te vinden en zijn tegenwoordig nog steeds mateloos populair. Voorheen koos men vaak voor cilindersloten die op één punt met de deurpost van uw woning verbonden zijn, omdat er vaak geen betere alternatieven waren. Tegenwoordig zijn die er wel, bijvoorbeeld in de vorm van zogenaamde driepuntssloten. Het zal u niet verassen dat deze vorm van cilindersloten op drie punten met de deurpost verbonden zijn in plaats van op één punt. Feit dat er drie verbindingen zijn, maakt het voor een inbreker een tijdrovende klus om deze punten alle drie te forceren. Zijn handelingen kunnen argwaan wekken bij omwonenden, die op hun beurt de politie in kunnen schakelen. Dit wil een inbreker vanzelfsprekend voorkomen, waardoor deze uw woning liever links zal laten liggen.

 

Sloten met technologische snufjes

Naast de conventionele sloten als de hierboven beschreven cilindersloten, winnen ook sloten met technische snufjes steeds meer aan populariteit. Momenteel zijn deze sloten nog erg kostbaar, maar dit zal de komende jaren steeds verder veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een slot op basis van uw vingerafdruk! Door uw vinger op een plaatje aan de deur te houden, zal het slot zich openen, mits uw vingerafdruk in het systeem geregistreerd staat. Met een dergelijk slot is het vergeten van uw sleutels voortaan verleden tijd en is het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om het slot te kraken. Een slimme manier om uw woning te beveiligen tegen inbraak!

 

Andere vormen van inbraakpreventie

Naast het kiezen voor goede sloten, kunt u extra maatregelen nemen om inbraak in uw woning tegen te gaan. Plaats bijvoorbeeld een anti-inbraakstrip tussen de deur en uw deurpost, waarmee het voor inbrekers bijna onmogelijk wordt om de deur open te breken met bijvoorbeeld een koevoet. Ook het plaatsen van zogenaamde magneetcontacten is een populaire manier van inbraakpreventie voor woningen.


Blog posts

Login

Hai dimenticato la password?

Non hai ancora un conto?
Creare un profilo