Sign up now for our newsletter and receive € 5 discount on your first order!

Welke lockpicking technieken zijn er?

Welke lockpicking technieken zijn er?

, by Joost Janssen, 3 min reading time

Welke lockpicking technieken zijn er?

Lockpicking is een vaardigheid die al eeuwen bestaat, en die nog steeds wordt gebruikt door slotenmakers, beveiligingsprofessionals en hobbyisten. Lockpicking is het gebruik van gespecialiseerd gereedschap om een slot te manipuleren zodat het geopend kan worden zonder de juiste sleutel te gebruiken. Je kunt hiervoor verschillende lockpicking technieken gebruiken.

De beoefening van lockpicking is niet alleen fascinerend en lonend, maar het kan een nuttige vaardigheid zijn om te hebben in een verscheidenheid van situaties. In dit blog bekijken we de verschillende soorten lockpicking-technieken, hoe je lockpicking kunt leren, en het gereedschap dat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Hoe werkt lockpicking?

Lockpicking draait om het begrijpen van de innerlijke werking van een slot. Een slot bestaat uit verschillende onderdelen: pinnen, veren en een cilinder. De cilinder is waar de sleutel wordt ingebracht, en de pinnen voorkomen dat de cilinder draait tenzij de juiste sleutel is ingebracht.

Wanneer een sleutel in een slot wordt gestoken, duwen de ribbels op de sleutel de pinnen op de juiste hoogte, zodat de cilinder kan draaien. Hierdoor kan het slot worden geopend. Wanneer een slot wordt geopend, wordt een gereedschap gebruikt om de pinnen op de juiste hoogte te brengen, zodat de cilinder kan draaien.

Als de pinnen correct zijn uitgelijnd, kan het slot worden geopend zonder de sleutel te gebruiken. Dit is het basisproces van lockpicking.

Welke lockpicking technieken zijn er?

Lockpicking technieken variëren afhankelijk van het type slot dat moet worden geopend. Er zijn twee hoofdtechnieken: harken (ook wel raking genoemd) en single pin picking. Bij raking wordt een gereedschap gebruikt om snel alle pinnen tegelijk omhoog te duwen. Dit gebeurt meestal met een speciaal gereedschap dat een "rake" wordt genoemd. Hier komt dan ook de naam vandaan.

Bij single pin picking daarentegen wordt elke pin afzonderlijk gemanipuleerd. Dit gebeurt meestal met een "raak" of "diamant" gereedschap. Single pin picking wordt over het algemeen beschouwd als de meer geavanceerde techniek, omdat het meer finesse en geduld vereist.

Er zijn ook andere gespecialiseerde technieken, zoals "bumping", waarbij met een speciaal gereedschap snel op het slot wordt geslagen om de pinnen te laten trillen en het slot te openen.

Hoe kan ik leren lockpicken?

Leren lockpicken is niet zo moeilijk als je zou denken. De eerste stap is het aanschaffen van een goede lockpick set. Een lockpick set bestaat meestal uit verschillende soorten tools, zoals picks, rakes, diamanten en tension wrenches die zijn ontworpen om een verscheidenheid aan sloten te manipuleren.

Als je het gereedschap eenmaal hebt, kun je gaan leren hoe je het moet gebruiken. U kunt online instructies en handleidingen vinden, of u kunt instructie-dvd's kopen. Er zijn ook boeken beschikbaar over dit onderwerp.

Het is ook belangrijk om te oefenen. Je kunt oefensloten vinden die speciaal zijn ontworpen voor lockpicking, of je kunt de sloten van voorwerpen die je al bezit openbreken. Dit is een goede manier om vertrouwd te raken met het gereedschap en de technieken voordat je probeert een echt slot te kraken.

Wat heb ik nodig om lockpicking te leren?

Om lockpicking te leren, heb je een paar hulpmiddelen nodig. Het belangrijkste gereedschap is een lockpick-set. Je hebt ook een oefenslot nodig. Dit is een slot dat speciaal is ontworpen om lockpicking te oefenen. Het is meestal van plastic en heeft pinnen die met het gereedschap gemanipuleerd kunnen worden.

Tot slot wil je misschien investeren in een lockpick set met tension wrenches. Deze worden gebruikt om spanning op het slot te zetten, wat nodig is bij het manipuleren van de pinnen.

Lockpicking is een interessante en lonende vaardigheid die in allerlei situaties van pas kan komen. Met het juiste gereedschap en een beetje oefening kun je leren sloten te kraken. In dit artikel hebben we de verschillende soorten lockpicking technieken onderzocht, hoe je lockpicking kunt leren, en welk gereedschap je nodig hebt om te beginnen. Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe hobby of een manier om je beveiligingsvaardigheden te verbeteren, probeer lockpicking dan eens.


Blog posts

 • Welke lockpicking technieken zijn er?

  , by Joost Janssen Welke lockpicking technieken zijn er?

  Read more 

 • Wat is lockpicking?

  , by Joost Janssen Wat is lockpicking?

  Read more 

 • Wat is een lockpick set?

  , by Joost Janssen Wat is een lockpick set?

  Read more 

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account