¡Suscríbete ahora a nuestra newsletter y recibe 5€ de descuento en tu primer pedido!

Wat is een lockpick set?

Wat is een lockpick set?

, por Joost Janssen, 5 Tiempo mínimo de lectura

Wat is een lockpick-set?

Een lockpick set is een gereedschap om sloten te openen zonder sleutel. Het bestaat uit verschillende gereedschappen, waaronder tension wrenches, picks, en ander gespecialiseerd gereedschap. Een lockpick set kan gebruikt worden voor het openen van stifttuimelaarsloten (het meest voorkomende type slot in woningen en winkels), maar ook voor hefboomsloten en wafelsloten. Met wat oefening kan lockpicking een efficiënte en betrouwbare manier worden om toegang te krijgen tot afgesloten containers of deuren.

De geschiedenis van lockpicking

Lockpicking bestaat al sinds de oudheid. De Egyptenaren gebruikten eenvoudige houten pinnen in hun sloten, die gemakkelijk te openen waren. Door de eeuwen heen is lockpicking mee geëvolueerd met de technologie achter de sloten zelf. De moderne lockpick sets van tegenwoordig bestaan uit roestvrijstalen gereedschappen die speciaal ontworpen zijn voor het openen van pintuimelaarsloten.

Wat is een lockpick-set?

Een lockpick set is een verzameling gereedschap die gebruikt wordt om sloten te openen zonder de originele sleutel te gebruiken. Een lockpick set bestaat uit verschillende soorten picks en tension wrenches. Lockpicking vereist vaardigheid, geduld en oefening. Het is belangrijk om te begrijpen hoe sloten werken voordat je aan lockpicking gaat doen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over welk gereedschap je voor elke situatie moet gebruiken. Verschillende soorten sloten vereisen verschillende technieken en benaderingen.

Welke sloten kun je openen met een lockpick set?

Het soort slot dat je kunt openen met lockpicking hangt af van verschillende factoren, waaronder het type slotmechanisme dat wordt gebruikt, het beveiligingsniveau van het slot zelf, en je eigen vaardigheidsniveau als pikker.

De meest voorkomende soorten sloten die kunnen worden geopend met een lockpick-set zijn pintuimelsloten (vaak te vinden op residentiële deuren), buisvormige sloten (gebruikt op sommige openbare plaatsen zoals automaten), hangsloten met een veiligheidslijn (vaak te vinden op gymkluisjes), combinatiesloten (vaak te zien op schoolkluisjes), hefboomtuimelsloten (vaak te vinden in kantoren) en magnetische codesloten (meestal te vinden in hoger beveiligde omgevingen). Met ervaring en oefening kunnen zelfs complexere mechanismen zoals dimple- of sidebar-systemen worden ontgrendeld met het juiste gereedschap.

Wie kan leren lockpicken met een lockpick set?

Iedereen die wil leren hoe je gesloten deuren kunt openen zonder een sleutel te gebruiken kan baat hebben bij een lockpick set. Dit geldt voor iedereen van hobbyisten die de sporten willen leren, mensen die bij de politie zitten, slotenmakers en anderen.

Naast deze mensen zijn er ook veel alledaagse scenario's waarin een set lockpicks van goede kwaliteit van pas kan komen - zoals huissleutels die zoek zijn geraakt of die in de kofferbak van een auto zijn opgesloten - dus ze worden steeds populairder bij mensen die een alternatief zoeken voor traditionele toegangsmethoden.

Kortom, het bezit van een lockpick set van goede kwaliteit kan je toegang geven tot plaatsen waar je normaal gesproken een sleutel nodig hebt - of het nu je eigen huis is of ergens anders - en je gemoedsrust geven in de wetenschap dat je jezelf eruit kunt krijgen als dat ooit nodig is. Veilig leren gebruiken is echter essentieel, dus zorg ervoor dat je je onderzoek doet voordat je aan een project begint waarvoor je het moet gebruiken.

Wat bieden wij?

In onze webwinkel kun je alles vinden wat te maken heft met lockpicking. Wij bieden een zeer breed aanbod lockpicksets, in verschillende formaten en varianten en in verschillende prijsklasses. Wij hebben instrumenten voor zowel de beginnende als de ervaren en de professionele lockpicker.

De beste lockpicksets zijn die van kwaliteitsmerk Southord, die ook in onze webwinkel verkrijgbaar zijn. Southord is een zeer respectabel merkt dat het meest bekend staat om het ontwerpen en produceren van de beste lockpickproducten op de markt. Alle Southord picks zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Je vindt een groot aanbod Southordproducten op onze site.

Starters lockpickset

Hier vind je de lockpick startersset, die het beste geschikt is voor de beginnende lockpicker. Met deze set heb je niet alleen alle noodzakelijke instrumenten op deuren en sloten te openen, de set is bovendien zeer goed geschikt om het lockpicken te oefenen en onder de knie te krijgen. Een goed voorbeeld is de KLOM beginners lockpickset 10-delig. Als je sneller wilt worden en je lockpickvaardigheden wilt uitbereiden raden we je een grotere set aan, voor de gevorderde lockpickers.

Professionele lockpicksets

Voor de geoefende picker hebben we de grotere sets, die je ook kunt bestellen in onze webwinkel. Southord sets zijn perfect voor de beter lockpickers die nog beter willen worden in het lockpicken. Kijk in dat geval bijvoorbeeld eens naar de 74-delige Southord slim-line lockpickset, zodat je echt alle bestaande producten voor het lockpicken in je bezit hebt.

Andere lockpicksets

In onze webwinkel kun je veel verschillende ontwerken lockpicksets vinden. Wanneer je bijvoorbeeld altijd de sleutels van je huis/auto/kluisje en dergelijke kwijt bent en gewoon een setje instrumenten om deze deuren te openen achter de hand wilt hebben, heb je geen grote set nodig. Een grote set betekent ook dat je een grotere koffer mee moet nemen en dat je soms meer tools bij je hebt dan je strikt genomen nodig hebt. Deze sets zijn vooral geschikt voor mensen die thuis willen werken met verschillende oefensloten of voor mensen die op een professionele manier met sloten werken, bijvoorbeeld slotenmakers en politieagenten of brandweermannen. Aan de andere kant van het spectrum bieden we de hele kleine sets die je altijd bij je kunt dragen, bijvoorbeeld in de vorm van een sleutelhanger of een zakmes. Een goed voorbeeld van zo’n kleine set die je gemakkelijk met je mee kunt nemen is de Southord zakmes lockpickset.


Blog posts

 • Welke lockpicking technieken zijn er?

  , por Joost Janssen Welke lockpicking technieken zijn er?

  Leer más... 

 • Wat is lockpicking?

  , por Joost Janssen Wat is lockpicking?

  Leer más... 

 • Wat is een lockpick set?

  , por Joost Janssen Wat is een lockpick set?

  Leer más... 

Ingresa en

¿Ha olvidado su contraseña?

¿Aún no tienes una cuenta?
Crear una cuenta