Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op jouw eerste bestelling!

Wat zijn lockpick guns?

Wat zijn lockpick guns?

, door Joost Janssen, 1 min lezen

Waar tegenwoordig steeds meer vraag naar is, dat zijn lockpick guns. Zulke 'guns' gebruiken mensen om diverse sloten mee open te maken. In tegenstelling tot handgereedschap, z.g. lockpicks, is met de lockpick gun weinig kennis en/of ervaring vereist om sloten te openen. 

Lockpick gun

Waar tegenwoordig steeds meer vraag naar is, dat zijn lockpick guns. Zulke 'guns' gebruiken mensen om diverse sloten mee open te maken. In tegenstelling tot handgereedschap, z.g. lockpicks, is met de lockpick gun weinig kennis en/of ervaring vereist om sloten te openen. Dergelijk gereedschap wordt ook wel 'snap gun' genoemd. Dit omdat de pinnetjes in de sloten met deze tool allemaal op hetzelfde moment openspringen, waarnaar vervolgens een Tension Tool wordt gebruikt om het slot te openen. Lockpicking is niet alleen meer een 'noodzakelijke hobby' van inbrekers, maar wordt wereldwijd écht als een sport gezien.

In het kort over lockpicking

Wat is lockpicking? Dit is het openen van diverse sloten zonder een passende sleutel. Met lockpicking is het de kunst om deuren, ramen, kasten, kluizen te openen zonder dat het slot of het object beschadigt. Daarvoor worden tools zoals lockpicks of lockpick guns gebruikt. Het schadevrij openen van sloten is als het oplossen van een puzzel; sommige sloten zijn gemakkelijk te openen, voor andere sloten is weer eindeloos veel geduld en ervaring vereist.

Hoe een lockpick gun werkt?

Gaat men op zoek naar de oorsprong van deze guns, en het doel, dan kom je uit bij de politie. Want politieagenten die niet bedreven waren in het lockpicken met handgereedschappen, kregen de mogelijkheid om met de lockpick gun toch sloten te kunnen openen. Zonder veel instructie of ervaring kan iedereen een slot openmaken met deze guns. Een 'lockpick pistool' werkt volgens het principe van energieoverbrenging. Dit is lastig uit te leggen, maar het is niet te vergelijken met lockpick techniek.

Soorten lockpick guns

Omdat er zoveel verschillende lockpick guns zijn, is het voor een leek moeilijk om een keuze te maken. Het beste kun je als beginnende lockpicker daarom kiezen voor een goedkopere tool. Doorgaans kun je met een low budget lockpick gun de meeste cilindersloten openen, waaronder ook pin tumble sloten. Vrijwel elk Europees slot kun je met goedkope guns openen, door de lockpick om te draaien. Een dure tool kan daarentegen ook z.g. dimple sloten openen. We raden je aan om op forums aan ervaren lockpickers om informatie en advies te vragen.


Blog posts

 • Welke lockpicking technieken zijn er?

  , door Joost Janssen Welke lockpicking technieken zijn er?

  Lees meer 

 • Wat is lockpicking?

  , door Joost Janssen Wat is lockpicking?

  Lees meer 

 • Wat is een lockpick set?

  , door Joost Janssen Wat is een lockpick set?

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan