Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5 korting op jouw eerste bestelling!

Wat is lockpicking?

Wat is lockpicking?

, door Joost Janssen, 3 min lezen

Wat is Lockpicking?

Lockpicking is de kunst en vaardigheid om een slot te openen zonder het gebruik van de daarvoor bestemde sleutel. Hoewel het misschien klinkt als iets wat alleen criminelen doen, is de waarheid dat lockpicking een legitieme vaardigheid is die wordt beoefend door veel legale professionals, zoals slotenmakers, beveiligingsexperts en zelfs politieagenten. Het wordt ook steeds populairder onder hobbyisten die meer willen weten over sloten en beveiligingssystemen.

De kern van lockpicking is het manipuleren van een slotmechanisme met gespecialiseerd gereedschap, zodat het geopend kan worden zonder het slot zelf te beschadigen. Lockpickers gebruiken van een lockpick set bestaande uit picks, tension wrenches en ander gereedschap om pinnen of andere onderdelen van het interne sluitmechanisme te manipuleren totdat ze de juiste combinatie vinden om het slot te openen. Dit proces kan seconden tot uren duren, afhankelijk van de complexiteit van het slot.

Lockpicking wordt steeds populairder!

De beoefening van locksport (lockpicking als sport) is de laatste jaren in populariteit toegenomen vanwege de toegankelijkheid en de goedkope ingang. Dit heeft geleid tot een toenemende belangstelling van hobbyisten die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en manieren om hun vaardigheden te ontwikkelen. Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit tevoren gemaakt om bronnen over locksport te vinden, waaronder tutorials over hoe je verschillende soorten sloten kunt openbreken en online forums waar liefhebbers strategieën en tips met elkaar kunnen bespreken.

Lockpicking kan lastig zijn om te leren!

Hoewel het openbreken van sloten op papier eenvoudig genoeg lijkt, vereist het zowel fysieke handigheid als mentale focus om succesvol te zijn. De beste manier voor beginners om te beginnen met het leren over lockpicking is door onderzoek - begrijpen hoe verschillende soorten sloten werken zal je helpen begrijpen welke technieken gebruikt kunnen worden om ze met succes te openen. Het is ook belangrijk voor beginners om basisbegrippen als pin tumblers en tension wrenches te begrijpen voordat ze daadwerkelijke picking pogingen ondernemen.

Naast het lezen over verschillende soorten sloten en hun mechanismen, is het nuttig voor aspirant-pickers om hun techniek te oefenen met dummy cilinders of echte (maar goedkope) hangsloten voordat ze meer uitdagende taken aanpakken. Oefening baart kunst! 

Bestel online je beginner lockpick set  bij Lockpickingcenter!

Wil je beginnen met lockpicken? Bekijk dan eens onze lockpick setjes waarmee je gemakkelijk kunt beginnen met leren.

Ten slotte, als je serieus werk wilt maken van het verder ontwikkelen van je vaardigheden, kun je overwegen je aan te sluiten bij een plaatselijke groep of evenementen bij te wonen die worden georganiseerd door ervaren enthousiastelingen, zodat je uit de eerste hand kunt leren van ervaren pickers.

Kortom, hoewel er misschien een stigma aan kleeft vanwege het incidentele gebruik door criminelen, zijn er genoeg legitieme redenen waarom iemand lockpicking zou willen of moeten leren - of het nu een hobbyist is of een professional die op zoek is naar een extra uitdaging of een mogelijkheid om zijn vaardigheden te ontwikkelen; of zelfs politiepersoneel dat training zoekt in forensische toegangsmethoden. Lockpicking vereist zowel fysieke handigheid als mentale focus om te slagen - maar met de juiste middelen en oefening kan iedereen zich bekwamen in deze interessante vaardigheid!


Blog posts

 • Welke lockpicking technieken zijn er?

  , door Joost Janssen Welke lockpicking technieken zijn er?

  Lees meer 

 • Wat is lockpicking?

  , door Joost Janssen Wat is lockpicking?

  Lees meer 

 • Wat is een lockpick set?

  , door Joost Janssen Wat is een lockpick set?

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan